thumb840 25 okt
Office 2007 stopt ondersteuning

Vrijwilligersorganisatie DigiBuurt Oss wil helpen bij het onder de knie krijgen van digitale vaardigheden en het bijspijkeren van computerkennis. Deze week in De Sleutel: overstappen op een nieuwe versie van het Microsoft-programma Office.

Microsoft stopte per 10 oktober met de ondersteuning van Office. Daarom is het verstandig om nu over te stappen. De laatste update van Office 2007 gaf veel problemen; bij veel mensen veranderde de taal in Zweeds. Dit kan dan wel weer snel 'gerepareerd' worden, door de update te verwijderen via het configuratiescherm. Inmiddels is er door Microsoft een nieuwe beveiligingsupdate uitgebracht.

Overstappen?
Maar wat moet je nu verder? Overstappen naar Office Online of toch maar Office 365? Als je van Office 2007 vooral Word, Powerpoint en/of Excel gebruikt, is de overstap naar Office Online het meest voor de hand liggend. Gebruik je vooral Outlook, dan kun je eenvoudig overstappen naar de app Mail in Windows 10. Ook outlook.com of gmail.com zijn goede mogelijkheden.

Duizelt het u een beetje? Wilt u meer weten? Bij DigiBuurt kunnen ze u helpen dit programma voor u te installeren en natuurlijk bent u welkom voor privélessen. Daarvan zijn de kosten 5 euro per uur. DigiBuurt, aan de achterzijde van het cultureel centrum 'de Binnenstad' aan het Barbaraplein 6, naast Groene Engel.